plata prin sms

 

 

INFORMATII SI REGULI LEGATE DE ACHIZITIONAREA UNUI BILET DE CALATORIE CU PLATA PRIN SMS INCEPAND CU DATA DE 01.10.2019


Cum functioneaza modalitatea de plata prin SMS pentru calatoria cu transportul public incepand cu 01.10.2019:

Plata prin SMS:
1. Plata prin SMS functioneaza in toate retelele de telefonie mobila
2. Pentru a achizitiona, prin SMS, un bilet pentru o calatorie valabila o ora pe linia/traseul nr... , calatorul, INAINTE DE A SE URCA IN MIJLOCUL DE TRANSPORT IN COMUN trebuie sa transmita un SMS la numarul scurt 7445 cu numarul traseului dorit, acesta fiind valabil pe toate liniile care au tronson comun cu traseul mentionat Ón SMS. Exemplu SMS pentru calatoria cu linia 35 sau 35b: se tasteaza 35 sau 35b.
3. Calatorul, dupa transmiterea SMS-ului pentru plata biletului de calatorie, in medie intre 15 si 30 de secunde va primi un SMS de confirmare de tipul: Biletul dvs pentru linia XX a fost activat. Valabil pana la xx:xx in xx.10.2019. Va multumim si va dorim calatorie placuta! Cod confirmare:XXXXX. Tarif SMS 0,45 euro + TVA in toate retelele de telefonie mobila.
4. Pentru abonati tariful se factureaza in lei la cursul stabilit de operatorii de telefonie; pentru cartele reancarcabile tariful este scazut din creditul disponibil.
5. Un bilet prin SMS este valabil doar pentru posesorul telefonului de pe care s-a facut comanda.
6. In conditiile in care a expirat perioada de valabilitate a titlului de calatorie achizitionat prin SMS calatorul trebuie transmita un nou SMS de comanda si va fi taxat cu o noua calatorie.
7. Pasagerii nu sunt taxati pentru mesajele de eroare primite.
8. In caz de verificare, calatorii trebuie sa prezinte controlorului SMS-ul primit de la numarul 7445 cu codul unic. Nu este permisa trimiterea SMS-ului de confirmare a platii catre un alt telefon.
9. In cazul in care calatorul prezinta controlorului un cod obtinut in alta zi decat cea curenta, acesta va fi atentionat asupra codului prezentat ca fiind EXPIRAT. Daca calatorul dicteaza un cod fals, acesta va fi declarat INVALID.
10. Exista posibilitatea achitarii calatoriilor pentru mai multe persoane de pe acelasi telefon. Pentru aceasta va trebui sa fie trimis cate un SMS de comanda pentru fiecare calator in parte si sa se primeasca cate un SMS de raspuns cu cate un cod unic pentru fiecare. Daca plata se va face utilizand acelasi telefon mobil, atunci persoanele respective trebuie sa stea impreuna pe intreaga durata a calatoriei.
11. Singura dovada a platii prin SMS a calatoriei este SMS-ul de raspuns cu codul unic de verificare. Daca din diverse motive calatorul nu primeste acest SMS atunci nu se considera ca acesta detine un titlu de calatorie valabil si nici nu va fi taxat. De asemenea, trimiterea unui SMS ulterior controlului nu poate fi acceptata ca titlu de calatorie valabil. Toate SMS-urile de comanda si de verificare sunt trimise din sistemul centralizat de plata prin SMS pentru calatoria cu transportul public.
12. Exemplu de mesaj corect:
-Se tasteaza 35b dupa care se transmite la 7445
-Se tasteaza 25rap dupa care se transmite la 7445

ATENTIE! nu se tasteaza 35 barat sau 25 rapid!

Plata prin mobilPay:
1. Instalezi aplicatia mobilPay pe telefon din Google play sau App Store;
2. Personalizezi aplicatia cu datele de plata si datele personale;
3. In functia Transport alegi biletul pe care il doresti;
4. Primesti confirmarea prin SMS sau in aplicatia mobilPlay;
Utilizarea mobilPlay Wallet presupune un telefon de tip smartphone, Android sau iPhone cu acces la date mobile si un card bancar de credit sau debit enis sub siglele MasterCard, MasterCard Maestro sau Visa.